Droogtrainen.nl

Wat eet 50 Cent op een dag?

Het maaltijdplan van 50 Cent zal je nog verbazen. Dit dieet is samengesteld door sportvoedingsadviseur Stephanie M. C. Wilson gebaseerd op wat 50 cent (Curtis James Jackson III) lekker vindt om te eten. Stephanie heeft haar doctoraat in voedingskunde gehaald bij de Universiteit van Illinois en weet dus heel goed waar ze mee bezig is.

Het plan is zo ontwikkeld dat je 3 maaltijden per dag mag eten met een snack en een after-workout shake. Je hoeft niet als een bezeten te preppen en met tupperware rond te gaan lopen. Volgens Stephanie zal je vet niet sneller verbranden als je je maaltijden verspreid over 5-6 of meer maaltijden. Dit plan is dus makkelijker vol te houden als je nog naar school gaat of full-time werkt.Het onderstaande voorbeeld is gebaseerd op een man van 80 kilo. Als je meer of minder weegt dan kun je dit aanpassen op de volgende manier. Weeg je 10% meer (88 kilo) mag je ook 10% meer calorieen binnen krijgen, dit werkt ook de andere kant op (10% minder gewicht = 10% minder calorieen.

Ontbijt
Vezelrijke wafels met caloriearme siroop met ei- en kaasomelet
Eiwitten 1/2 kop
Ei, scrambled 1 ei
Kaas, geraspt 1/4 kop

Vers gemengd fruit 1 kop

Lunch
Gekookte Garnalen 170 Gram
Bruine rijst 3/4 kop
Zwarte bonen 1/4 kop
Gestoomde spinazie met 2 eetlepels olijfolie 1/2 kop

Avondeten

Vis tacos
Gegrilde Tilapia filet met chili kruiden 170gram
Mais tortillas 3 kleine taco’s
Bindsla 2 kopjes
Avocado, gesneden 1/2

Snack

Smoothie:

Whey Proteine 1 scoop
Halfvolle melk en ijs 250ml
Hele aardbeien 2 kopje
Banaan 1

Post-workout
Whey Proteine 1 1/2 schep

Je hebt eiwitten nodig om je spieren te laten groeien. Als je veel bezig bent met sporten en fitness dan weet je dat je proteine nodig hebt om je spieren te herstellen na een workout.

Wetenschappers raden aan om rond de 2 gram per kilo lichaamsgewicht in eiwitten per dag te eten. Als je 80 kilo weegt moet je dus 160 gram eiwitten naar binnen werken iedere dag om optimaal resultaat te krijgen van je harde workout in de sportschool

Dit is niet zo makkelijk als het lijkt. Zelfs in een heel blik tonijn zit vaak maar 30 gram eiwitten en in een whey shake niet veel meer.

Het is dus belangrijk om in je dagelijkse voeding veel eiwitten te knallen. In de link hieronder vind je enorm veel recepten met een hoge eiwitwaarde. Het is eigenlijk heel makkelijk…. : ga 500 calorieën onder je dagelijkse caloriebehoefte zitten, eet gezond, eet regelmatig en eet genoeg eiwitten.. That’s it!

Klik hier voor het eiwitrijke receptenboek

Het is ook wel lekker om te kunnen variëren in je dieet en niet alleen maar kip en tonijn te eten.

Mocht jouw dagelijkse dieet saai zijn of wil je gewoon weten hoe je het meeste voordeel uit je harde werk kan halen dan raad ik aan om dit receptenboek te downloaden. Hier staan tientallen recepten in die jou zullen helpen het meeste uit je lichaam te halen.

 

Mobiele versie afsluiten