Voeding

Overweeg het om de volgende voeding toe te voegen aan je dagelijkse dieet om gezond en sterk oud te worden:

  1. Vis – Rijk aan proteine, vitamine D en omega vetten. Dit heeft zich bewezen de kans op hartziekten en andere ziektes te verlagen
  2. Groenten – Zorg dat je een variëteit aan gele, oranje en rode groenten binnen krijgt. Hierdoor krijg je een gezonde mix aan nutriënten binnen.
  3. Bananen – Dit is goed voor een goede bloeddruk en een gezonde hartfunctie. Ook werkt het tegen het afzwakken van de botten. Ik neem zelf meestal 1 banaan bij het opstaan en 1 banaan voordat ik ga sporten. Bananen hebben snelle koolhydraten en zorgen voor een snelle energie boost. (Eet nooit teveel fruit als je wilt droog trainen, dit is het enige fruit dat ik eet en maximaal 2 per dag op trainingsdagen).
  4. Avocado’s – Goed voor het hart en voor een gezond cholesterol. Er zitten veel gezonde vitamines in avocado’s.
  5. Broccoli – Dit bevat veel vitamine C en is goed tegen kanker (vooral borst, prostaat, lever, long, darm en nier).
  6. Tomaten – Rijk aan vitamine C en A. Kan de kans op prostaatkanker met 45% verminderen (Harvard studie).
  7. Olijfolie – Een gezonde hoeveelheid is goed tegen hartziektes en een slecht cholesterol niveau. Studie toont dat het hoogst waarschijnlijk ook zorgt voor een gezonde hersenfunctionaliteit.
  8. Knoflook – Helpt het bloed verdunnen wat goed is tegen hartziektes en hartaanvallen. Het zorgt ook voor een betere opname van ijzer en zink.

superfoods

Je hebt eiwitten nodig om je spieren te laten groeien. Als je veel bezig bent met sporten en fitness dan weet je dat je proteine nodig hebt om je spieren te herstellen na een workout.

Wetenschappers raden aan om rond de 2 gram per kilo lichaamsgewicht in eiwitten per dag te eten. Als je 80 kilo weegt moet je dus 160 gram eiwitten naar binnen werken iedere dag om optimaal resultaat te krijgen van je harde workout in de sportschool

Dit is niet zo makkelijk als het lijkt. Zelfs in een heel blik tonijn zit vaak maar 30 gram eiwitten en in een whey shake niet veel meer.

Het is dus belangrijk om in je dagelijkse voeding veel eiwitten te knallen. In de link hieronder vind je enorm veel recepten met een hoge eiwitwaarde. Het is eigenlijk heel makkelijk…. : ga 500 calorieën onder je dagelijkse caloriebehoefte zitten, eet gezond, eet regelmatig en eet genoeg eiwitten.. That’s it!

Klik hier voor het eiwitrijke receptenboek

 

Het is ook wel lekker om te kunnen variëren in je dieet en niet alleen maar kip en tonijn te eten.

Mocht jouw dagelijkse dieet saai zijn of wil je gewoon weten hoe je het meeste voordeel uit je harde werk kan halen dan raad ik aan om dit receptenboek te downloaden. Hier staan tientallen recepten in die jou zullen helpen het meeste uit je lichaam te halen.