Vet verbrand tips

Vet verbrand tips voor de doorzetters onder ons! 

1. Dieet is zeer belangrijk!

Deze 4 vet verbrand tips zijn het begin van jouw gezonde en slanke nieuwe leven!

Veel mensen geloven dat als zij sit-ups of andere buikspier oefeningen zullen doen dat zij vanzelf een six pack zullen krijgen, helaas klopt dit niet. Een goed gebalanceerd dieet is de sleutel voor een strakke buik. Eet teveel en je zult te snel aankomen, eet je te weinig dan zul je spiermassa verliezen. De sleutel is je calorieën langzaam te verminderen en daarmee te experimenteren wat voor jou werkt. Probeer ongeveer 300-500 minder calorieën in te nemen dan dat je verbrand per dag. Bijvoorbeeld, als je per dag 2500 calorieën nodig hebt  en je verbrandt er nog een 500 met een training dan zul je rond de 2500-2700 calorieën per dag binnen morgen krijgen.

 2. Cardio

Veel vet verbrand tips hebben te maken met cardio. Je kan 2 soorten cardio doen. De ene is op hoge intensiteit en de tweede is op lage intensiteit.

De lage intensiteit cardio is het meest effectief wanneer deze in de ochtend op een droge maag wordt gedaan of gelijk na de krachttraining (wanneer het glycoceen gehalte in het lichaam laag is. Dit forceert het lichaam om opgeslagen vet te verbranden als energie voor de cardio sessie.

De hoge intensiteit cardio is een intense vorm van cardio en zou hetzelfde behandeld moeten worden als een krachttraining. Het duurt ongeveer 20 minuten en gedurende deze tijd heb je een warming up, een paar intensieve setjes (interval) en een cool down.

Probeer uiteindelijk te werken naar 5 keer per week 45 minuten hardlopen op lage intensiteit, voor mij is dat ongeveer 9-10 km per uur. Dit werkt voor mij goed, maar kijk naar de hartslag waarop jouw persoonlijke vetverbranding maximaal is. Hier kun je uitrekenen wat jouw ideale hartslag is om vet te verbranden.

vet verbrand tips

3. Trainen met gewichten

De volgende vet verbrand tips hebben te maken met krachttraining en fitness.

Veel herhalingen zullen jouw lichaam niet de definitie geven die je wilt, veel herhalingen zorgt voor uithoudingsvermogen. Meer dan 15 setjes voor een spiergroep doen zal je niet heel gespierd maken of spieren opbouwen. Gebruik oefeningen zoals bankdrukken, opdrukken, squatten en deadliften gecombineerd met zware gewichten om vet te verliezen en spieren aan te komen.

4. Buikspier oefeningen met gewichten

Jouw buikspieren zijn spieren net als elke andere spiergroep. Deze groeien wanneer er gewerkt wordt met gewichten en zij hebben tijd nodig om te herstellen. Train je buikspieren niet meer dan 2 of 3 keer per week als je resultaat wilt zien.

Iedereen heeft een verschillend lichaam. Sommigen zullen sneller spieren bouwen en vet verliezen dan anderen. Sommige zullen maar 1 strategie hoeven te gebruiken en anderen zullen ze allemaal moeten gebruiken. Het meest belangrijke is consistentie (train 3-4 keer per week) en geef niet op!