Supplementen

Supplementen

Supplementen helpen je om vet te verbranden, spieren op te bouwen (bv. whey) en sommigen zorgen ervoor dat je tijdens het sporten geen spieren afbreekt (bv. BCAA Aminozuren)

Wat is Whey proteine?

Een whey shake is een shake op basis van whey eiwit poeder. Je mixt de whey poeder met water of melk en maakt zo in een handomdraai een whey shake. Je kan kiezen uit verschillende soorten whey eiwit: whey concentraat, whey isolaat, whey hydrolisaat of een mengeling van verschillende soorten.  supplementen

Wanneer een Whey Shake?

Supplementen zoals een whey shake neem je bij voorkeur direct na de training. Waarom? Tijdens de training ontstaan er door de belasting van je spieren kleine scheurtjes in je spierweefsel. Dit kan geen kwaad, dat is nodig om spieren te bouwen. Vlak na de training is het dan verstandig om een Whey shake te nemen. Dit is nodig om je spieren te helpen herstellen.  Elke keer dat je dit proces doorloopt worden je spieren sterker.  (koop jouw whey hier) Een andere vorm van supplementen is BCAA, de zogenaamde Aminozuren.

Wat is BCAA?

Supplementen zoals BCAA (Branched chain amini acid) is een aminozuur dat direct in de bloedbaan gaat en gelijk door de spieren wordt gebruikt. BCAA geeft ook ruwweg 70% van de jouw lichaamsbehoefte aan stikstof. Er bestaan 3 soorten BCAA, namelijk: Leucine, Isoleucine en Valine.

Hoe werkt BCAA?

Deze essentiele aminozuren (BCAA’s) zijn van speciaal belang voor sporters, omdat deze aminozuren gemetaboliseerd (omgezet) worden in de spieren in plaats van in de lever. Hoe werkt dit? Als na de inname de proteïnes worden afgebroken in losse aminozuren kunnen zij gebruikt worden om nieuwe proteines te bouwen of kunnen zij verbrand worden als brandstof om energie te produceren.

De voordelen van BCAA

Wat kan BCAA voor jou doen? Wetenschap heeft bewezen dat supplementen zoals BCAA flink wat positief effect heeft in het lichaam. Hier volgen de voordelen van het gebruik van BCAA met in het stuk daaronder wat meer uitleg:
  • Versnelde herstelling van de spieren
  • Uithoudingsvermogen
  • Stimulatie van proteine synthese
  • Vetverbranding stimuleren
  • Verhoogt het immuunsysteem
  • Anti-catabolische effecten 

 (koop jouw BCAA hier)