Krachttraining

Iedereen wilt natuurlijk een 6-pack. Vaak is het beeld van een mooie midden sectie al motivatie genoeg om een streng dieet te volgen en door te zetten tijdens zware krachttrainingen. Raar genoeg is het zo dat mensen die aan krachttraining de minste tijd besteden aan hun benen en hun buikspieren. Nu is het natuurlijk niet zo dat je met buikspier oefeningen een 6-pack krijgt, maar het helpt je wel sterke spieren te ontwikkelen voor oefeningen die je wel helpen met vet verbranden zoals bankdrukken, squatten en deadliften.

Deze 5 tips zullen jou helpen een sterke middensectie te bouwen:

  1. Train kuiten, voorarmen en buikspieren op dezelfde dag: dit zijn spiergroepen die je normaal laat liggen. Als je deze spiergroepen in 1 dag aanpakt kun je er vanuit gaan dat je deze met de hoogste intensiteit mogelijk traint.
  2. Train thuis je buikspieren: probeer wanneer je tijd hebt verschillende buikspier oefeningen te doen (thuis of op het werk). Pak setjes van 3 met 12 tot 20 herhalingen. Probeer dit 5 keer op een dag te doen. 3 setjes kost je nog geen 5 minuten!
  3. Train je buikspieren terwijl je aan het rijden bent of in de file staat: span je buikspieren aan zo hard als je kan, adem uit en buig iets voorover, houdt dit 5 seconden vol en herhaal dit vervolgens 10 keer.
  4. Span je buikspieren aan tussen de buikspieren oefeningen door: houd je buikspieren enigszins gespannen terwijl jij je klaar maakt voor de volgende set.
  5. Herdenk waarom jij je buikspieren traint: Het aansterken van je middensectie geeft je baat bij alle andere oefeningen die je doet tijdens de krachttraining. Om deze spiergroep over te slaan is dus onwijs zonde. Geef jouw buikspieren dezelfde aandacht als je borst, biceps en triceps (ik weet dat die leuker zijn om te trainen).  

spijt van trainen

Het is natuurlijk zeer tijdrovend om iedere dag naar de sportschool te gaan. Ook is het wel een stuk gemakkelijker om lekker thuis te sporten. Dit kun je doen wanneer je wilt, hoe lang je wilt en ik welke kleding jij jezelf het meest prettig voelt.