De 5 Enige Supplementen Die Je Echt Nodig Hebt

0
12120

Er wordt een enorme hoeveel supplementen aangeboden op de markt. Je ziet dus vaak door de bomen het bos niet meer. Welke supplementen heb je nou echt nodig en welke kun je laten staan?

Laat ik maar gelijk beginnen met het volgende: je hebt geen supplementen echt nodig, maar ze kunnen je wel helpen om je doel te bereiken. Of je doel nou is om spieren te bouwen of om vet te verliezen, er zijn supplementen die jou hiermee kunnen assisteren.

“Assisteren” heb ik maar even vet gedrukt, want de supplementen zullen niets voor je doen als je niet actief sport en gezond eet.

Persoonlijk gebruik ik de volgende supplementen en voel dat ik daar baat bij heb:

  1. Whey Proteine – Dit helpt spieren opbouwen en herstellen. Het is een supplement dat heeft bewezen het aankomen van droge spiermassa te bevorderen. Ik neem 1 shake (1 schepje met water) op een nuchtere maag als ik wakker word en 1 na de training. Mocht ik die dag een rustdag hebben dan neem ik een shake net voordat ik ga slapen.
  2. Creatine – Dit zou ik gebruiken als je groter wilt worden.  Ik heb zelf ook creatine gebruikt en merkte dat ik sneller groeide. Het zorgt ervoor dat je meer energie hebt zodat je langer en harder kan trainen. Voor gebruik raad ik aan de instructies op de verpakking te volgen. Ik kan aanraden om het eens te proberen, maar blijf het niet jarenlang gebruiken.
  3. Visolie – Iedere ochtend neem ik een visolie pil. Dit zorgt niet alleen voor assistentie in spiertoename, maar is ook nog eens goed voor je gewrichten.
  4. BCAA – BCAA ofwel aminozuren gebruik ik gedurende de training. Je kunt dit voor, tijdens of na je training drinken. Ik zeg drinken omdat ik de poedervariant gebruik en niet de pilvorm. Poedervorm wordt sneller opgenomen door het lichaam en zorgt ervoor dat je geen spieren afbreekt, maar juist spieren opbouwt. Ook zorgt het ervoor dat je de volgende dag minder spierpijn hebt (net als whey).
  5. Multi-vitamine  Net als visolie pillen, neem ik ook iedere dag een multi-vitamine pil. Ik haal die van mij gewoon bij de supermarkt. Het vult je tekort aan van vitaminen die je wellicht niet uit je dieet kunt halen. Ook zorgt het voor een betere weerstand.