Beginnen met droog trainen

4
5326

Waar moet je op letten als je begint met droog trainen?

Wanneer je effectief wilt gaan beginnen met droog trainen zul je goed moeten gaan kijken naar je voedselinname. Het gaat er bij droog trainen voornamelijk om dat je je vet verbrandt zodat je al je harde werk in de sportschool ook daadwerkelijk te zien krijgt.

Er zijn zoveel mensen die fanatiek sporten, maar toch niet het strakke droge lichaam hebben dat ze uiteindelijk willen hebben. Meestal komt dit doordat er teveel focus wordt gelegd op krachttraining. Het meest belangrijke tijdens het droog trainen is nogmaals op je voeding letten en regelmatig cardio te doen.

Welke cardio is het meest effectief?

De meest effectieve cardio-oefening is hardlopen.

Uiteraard is alle beweging welkom, maar met hardlopen verbrand je simpelweg de meeste calorieën. Hardlopen is niet voor iedereen even makkelijk of leuk daarom zou je natuurlijk ook kunnen kiezen om te crosstrainen, roeien, zwemmen, spinnen (fietsen) en andere hartslagverhogende activiteiten.

Dit is allemaal makkelijk gezegd, maar hoe vaak per week moet je dit nu doen en op welke intensiteit? Met behulp van mijn persoonlijke ervaringen wil ik je laten zien wat voor mij heeft gewerkt.

Honger jezelf niet uit!

Het belangrijkste dat ik jullie alvast wil meegeven is dat droog trainen niet betekent dat je jezelf moet gaan uithongeren. Dit absoluut niet, want vooral als je erbij nog actief sport kunnen te weinig voedingstoffen leiden tot een afname van je spiermassa. Het is ook belangrijk dat je genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt. Om een mooi en strak lichaam te krijgen moet je wel genoeg energie uit je voeding halen om nog steeds te kunnen knallen tijdens het sporten.

Waarom is droog trainen interessant?

Ikzelf ben 27 jaar en ben altijd al een actieve kerel geweest die graag naar de sportschool gaat. Er zijn zoveel mensen net als ik die op een gegeven moment toch uiteindelijk dat lichaam willen hebben waar ze echt trots op kunnen zijn. Mij is dat gelukt door middel onder andere door te sporten, maar de grootste fysieke winst die ik heb gehaald is door middel van droogtrainen. Door deze manier van sporten en eten ben ik in een paar maanden 12 kilo afgevallen. Dit was voornamelijk vet! Ik stond hier echt van te kijken, want voor mijn gevoel had ik eigenlijk niet zoveel vet aan mijn lijf…


4 REACTIES

 1. Hallo ik eet al om 6 uur wat kan ik als extra maaltijd toevoegen? En ik doe best wel fysiek werk zijn dit dan wel goede schema’s voor mij?
  Gr pieter

  • Beste Pieter,

   Bedankt voor jouw reactie en je interesse om gezonder te gaan eten. De tijden waarop je eet maken niet zoveel uit. Je kan in feite altijd wat meer kip / kalkoen / mager vlees en groenten eten mocht je daar behoefte aan hebben. Gezien dat je fysiek werk doet zul je meer energie nodig hebben. Pak tijdens het werken een keer een banaan of een extra whey shake.

   Succes met jouw workouts en het eetschema. Mocht je meer vragen hebben stel ze gerust, ik vind het leuk om je te helpen.

Reacties zijn gesloten.