8 Superfoods voor een betere gezondheid

0
5354

Overweeg het om de volgende voeding toe te voegen aan je dagelijkse dieet om gezond en sterk oud te worden:

  1. Vis – Rijk aan proteine, vitamine D en omega vetten. Dit heeft zich bewezen de kans op hartziekten en andere ziektes te verlagen
  2. Groenten – Zorg dat je een variëteit aan gele, oranje en rode groenten binnen krijgt. Hierdoor krijg je een gezonde mix aan nutriënten binnen.
  3. Bananen – Dit is goed voor een goede bloeddruk en een gezonde hartfunctie. Ook werkt het tegen het afzwakken van de botten. Ik neem zelf meestal 1 banaan bij het opstaan en 1 banaan voordat ik ga sporten. Bananen hebben snelle koolhydraten en zorgen voor een snelle energie boost. (Eet nooit teveel fruit als je wilt droog trainen, dit is het enige fruit dat ik eet en maximaal 2 per dag op trainingsdagen).
  4. Avocado’s – Goed voor het hart en voor een gezond cholesterol. Er zitten veel gezonde vitamines in avocado’s.
  5. Broccoli – Dit bevat veel vitamine C en is goed tegen kanker (vooral borst, prostaat, lever, long, darm en nier).
  6. Tomaten – Rijk aan vitamine C en A. Kan de kans op prostaatkanker met 45% verminderen (Harvard studie).
  7. Olijfolie – Een gezonde hoeveelheid is goed tegen hartziektes en een slecht cholesterol niveau. Studie toont dat het hoogst waarschijnlijk ook zorgt voor een gezonde hersenfunctionaliteit.
  8. Knoflook – Helpt het bloed verdunnen wat goed is tegen hartziektes en hartaanvallen. Het zorgt ook voor een betere opname van ijzer en zink.

 superfoods