8 Slechtste dingen om te eten

0
10958

Iedereen houdt natuurlijk van een goede “cheat-meal’, 1 of 2 keer in de week je metabolisme wakker houden is zelfs bewezen effectief te zijn. Denk alleen niet dat je zomaar alles naar binnen kan werken. Ik heb een rijtje opgesomd van 8 slechte dingen die absoluut niet moet eten (zelfs niet tijdens jouw cheat-day).

Donuts

Deze plakkerige en zoete lekkernijen zijn hoog in calorieën, koolhydraten en vetten. Door alle preserveringsmiddelen die hierin zitten is een donut heel slecht te verteren. Dit zorgt voor een snelle gewichtstoename.

Bagels

Bagels hebben een enorm hoge glycemische index wat ervoor zorgt dat je insuline niveau snel stijgt waardoor je mogelijk: sneller oud wordt, acne krijgt en kans heb op rosacea (huidaandoening). Ze bevatten ook enorm veel koolhydraten waardoor je snel zult aankomen.

Suikerige ontbijtvlokken

Met de hoge inhoud van suiker en gluten kun je pukkels krijgen en ontstekingen in je buik. Uiteraard ook dit zorgt voor gewichtstoename.

Chips

De meeste chips bevatten veel transvetten die je cholesterol niveau en kans ok hart en vaatziekten zullen verhogen. Transvetten worden gebruikt om voedsel langer houdbaar te houden. Dit zijn de slechtste vetten die je kan hebben. Kijk op de verpakking van je eten en kijk of dit er niet (of heel weinig) in zit.

Frietjes

Net als chips worden frietjes in transvetten gebakken of gefrituurd. De aardappelen zelf hebben ook een hoge glycemische index die jouw insuline niveau zullen verhogen, schadelijk zijn voor je gezondheid en zorgt ervoor dat je aankomt. Frietjes (net als chips) bevatten acrylamide, dit wordt gevormd wanneer voedsel op hoge temperaturen wordt klaargemaakt. Acrylamide staat erom bekend dat het kanker kan veroorzaken.

Fast-food burgers

Dit rijtje wordt steeds minder leuk…, maar het is gebleken dat burgers uit de bekende fastfood ketens ongeveer 2 – 14% echt vlees bevatten, met een gemiddelde van 12%. Het restant van de hamburger bestaat uit: water, bot, kraakbeen en andere opvullers die ons lichaam nauwelijks zal gebruiken. Deze burgers bevatten veel verzadigde fatten en soms ook transvetten.

Magnetron popcorn

Deze popcorn bevat “carcinogens” die worden gebruikt om de popcorn minder vettig te maken. Deze stoffen staan bekend dat ze verschillende ziektes te veroorzaken.

Margerine

Margerine staat bekend als een cholesterol vrij, gezond alternatief voor boter, maar dit is de ultieme bron van transvetten. Dit zorgt voor een hoger cholesterol niveau en kan bloedvaten beschadigen.