7 Vet-verlies leugens

0
8041

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, de ene keer moet je vaak eten dan weer niet. Geen ontbijt? Wel ontbijt? Genoeg misverstanden dus, hieronder vind je 7 onwaarheden over zogenaamde tips die je vet zouden moeten helpen verbranden.

Leugen 1: Sla je ontbijt over – Absoluut onzin! Je ontbijt overslaan kan alleen maar je gewichtsverlies negatief beïnvloeden. Mensen die ontbijt overslaan wegen over het algemeen meer dan mensen die dit niet doen. Zo simpel is het. Je dag beginnen met een goed ontbijt zet je metabolisme in werking. Denk aan een gezond ontbijtje zoals: een paar eitjes, havermout en een banaantje bijvoorbeeld.

Leugen 2: Ik moet niet meer eten na 6 uur ’s avonds – Er is geen magische tijd om te stoppen met eten. Je moet gewoon stoppen met slecht voedsel. Het is meestal junk food die je honger stillen op latere tijdstippen. Probeer een gezond snack alternatief te vinden zoals een appel, magere yoghurt of een lekker stukje kip.

Leugen 3: 0% vet voedsel is altijd gezond – Was het maar zo’n feest. Helaas zitten er in 0% vet voedsel vaak koolhydraten en suikers die een poging doen het eten ergens naar te laten smaken. Let hier op wanneer je eten koopt en probeer ook kleinere hoeveelheden te eten.

Leugen 4: Ik heb vetverbranders nodig om af te vallen –  Supplementen zullen vaak wel helpen, maar het is niet het hoofdmiddel om af te vallen. Je zult toch altijd hard moeten trainen en gezond moeten eten om echt resultaten te krijgen.

Leugen 5: Fruit is hoog in calorieën waardoor je aankomt – Dit is niet waar, mensen worden niet dik door teveel fruit te eten. Probeer het wel bij 1 of 2 stukken fruit per dag te houden. Er zitten namelijk wel veel suikers in. In de ochtend een stuk fruit bij het ontbijt en na het sporten zijn de beste momenten om fruit te eten.

Leugen 6: Koolhydraten maken me dik – Niet alle koolhydraten zijn slecht. Zorg dat je de juiste koolhydraten pakt op de juiste momenten. In de ochtend havermout en na het sporten pasta of spaghetti is helemaal prima. 

Leugen 7: Je hoeft alleen maar je totale calorie inname in de gaten te houden –  Dit klopt niet helemaal. Het aantal calorieën maakt wel degelijk uit, maar de kwaliteit van deze calorieën is net zo belangrijk. Je kan beter een handjevol amandelen, een stuk fruit en een stuk zalm eten dan een vette hamburger naar binnen werken en die met een blik cola wegspoelen.  

vetverlies leugens