7 Tips om snel vet te verbranden

0
6848

1. Drink veel water

Duitse wetenschappers hebben bewezen dat 2 glazen koud water tijdelijk je metabolisme kunnen opvoeren met ongeveer 30%. Dit schijnt te komen doordat er een toename is op dat moment van noradrenaline (dit heeft een vergelijkbare werking als adrenaline).

2. Groene thee

Bepaalde energie dranken zijn bewezen vetbranding te stimuleren. Onderzoekers van de universiteit van Oklahoma hebben in een studie van 2008 bewezen over een studiegroep van 60 mannen en vrouwen dat zij zonder aanpassing van hun diet of training, een halve kilo lichaamsvet hebben verloren over een periode van 28 dagen door 200mg caffeine en 250mg groene thee extracten te consumeren.

Drink ongeveer 500mg groene thee extract in de ochtend and in de middag voor het avondeten.

3. Whey proteinen

Whey shakes drinken door de maaltijden door in niet alleen een manier om spieren te laten groeien, maar ook een manier om vet te verliezen. Britse onderzoekers hebben gevonden dat wanneer men 90 minuten voor het eten van een maaltijd innemen zij aanzienlijk minder aten. Dit komt omdat whey shakes honger stillende hormonen laat toenemen.

4. Drink geen frisdrank

Hoewel sommige frisdranken calorie-arm zijn is het zo kan teveel consumptive zelfs je vetverbandende process in de weg gaat zitten. Het blijkt dat caloriearme frisdranken je hersenen verwarren, omdat zij calorie inname niet meer goed kunnen reguleren. Hierdoor krijg je alleen maar meer honger dan normaal zodat je meer gaat eten. Ander onderzoek wijst uit dat de zoete smaak van deze frisdranken insuline doen toenemen. Dit kan vetverbranding in de weg zitten en zelfs vetopslag stimuleren.

5. Soja is ook een vetverbrander!

Soja proteine is een bewezen vetverbrander. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het kan helpen met verbranding omdat het de eetlust vermindert. Dit onderzoek wees uit dat wanneer er dagelijks 20 gram soja protein werd ingenomen over 3 maanden tijd dat er significant buikvet werd verbrand.

6. Maak je Whey shakes minder waterig

Wanneer je een Whey shake maakt, overweeg dan om minder water te gebruiken. Dit kan er voor zorgen dat je je minder hongerig voelt tijdens een dieet. Uit onderzoek blijkt dat dit werkt!

7. Eet genoeg vis

De essentiele omega-3 vetten in visolie stimuleren vetverbranding wat versterkt wordt door training. Dit feit is ook waar voor visolie supplementen die omega-3 vetten bevatten. Neem 1-2 gram visolie bij het ontbijt, lunch en avondeten.