7 dingen die je wel kan eten

0
12590

Jaja..  we weten ondertussen wel dat donuts en friet niet gezond zijn. Teveel fruit is niet goed, want daar zit weer te veel suiker in en zuivel is eigenlijk ook niet echt ideaal om een strak lijf te houden of krijgen.

Je wordt er eigenlijk bijna een beetje gestoord van. Dus wat kun je nou wel eten?

Ik heb 7 dingen op een rijtje gezet die goed voor je zijn om spieren op te bouwen zonder vet aan te komen.

Zalm

Dit is een goede bron van eiwitten en gezonde vetten. Probeer 2 keer in de week vis te eten. Zelf eet ik vrij regelmatig tonijn en zalm.

Kip zonder vel

Ook dit is een gezonde bron van eiwitten. Meestal pak ik een keer of 3 a 4 in de week gebakken kipfilet met groenten als avondeten. De groenten zijn meestal broccoli, bloemkool en/ of spinazie.

Mager vlees

Hier ook weer een goede bron van eiwitten en creatine. Dit is zeer goed voor het herstel en de opbouw van de spieren. Probeer binnen een uur na het sporten te eten en 2 uur voor het sporten nuchter te blijven.

Quinoa

Dit is een goede bron van koolhydraten. Veel mensen vervloeken koolhydraten, maar je hebt ze nodig om je energie uit te halen. Eet je trage koolhydraten in de ochtend (zoals havermout) en je snelle koolhydraten zoals bruine rijst, quinoa of pasta binnen een uur na je workout.

Havermout

Zie boven. Ik begin iedere ochtend met een kommetje havermout. Ongeveer 100 gram met wat water en dan anderhalve minuut in de magnetron, lekker makkelijk! De smaak is niet geweldig, maar het went na een tijdje. Mocht je het echt niet te pruimen vinden kun je proberen er wat kaneelpoeder bij te doen.

Avocado

Goede bron van vetten. Het is belangrijk om naast je eiwitten en koolhydraten ook een gezonde portie vetten binnen te krijgen. Avocado is heel gezond en makkelijk te mengen in een salade bijvoorbeeld.

Kokosolie 

Kokosolie bevat hele gezonde vetten. Ik kook al mijn vlees en vis met kokosolie. Misschien is het een beetje een hype, je kan ook gewoon extra vierge olijfolie pakken om te bakken. Gebruik niet teveel hiervan.