6 Tips Om Je Pre-Workout Maaltijd Te Verbeteren

0
12897

Wat moet je eten voordat je gaat fitnessen? Dit is een vraag die ik vaak hoor. Ik heb wat tips op een rijtje voor je gezet. Doe er je voordeel mee!

 1. Ga voor snelle koolhydraten
  Je wilt voor koolhydraten gaan die niet lang nodig hebben om te verwerken. Net zoiets als rijst, aardappelen, wit brood, fruit en dextrose zou ideaal zijn. Deze snelle koolhydraten zorgen ervoor dat de eiwitten die je hebt gegeten sneller in je lichaam worden opgenomen. Daarbuiten geven deze koolhydraten jouw lichaam ook de energie om te sporten.De primaire energiebron voor jouw spieren is glycogeen. Dit is een opgeslagen vorm van koolhydraten. Over het algemeen slaan we dit op in de spieren en in onze lever. Door snelle koolhydraten in te nemen voor het sporten zorg je dat jouw spieren genoeg energie hebben.
 2. Heb je een gevoelige maag? Ga dan voor een lichtere maaltijd
  Als je een gevoelig maag hebt en je word als snel misselijk terwijl je gaat trainen ga dan voor een kleinere en lichtere maaltijd. Een banaan en een eiwitshake zou dan een prima voorbeeld zijn. Deze maaltijd geeft je nog steeds de energie die je nodig hebt voor een workout zonder dat je misselijk of ziek wordt.
 3. Neem je maaltijd 30 tot 90 minuten voordat je gaat sporten
  Zorg ervoor dat je 30 tot 90 minuten voordat je gaat sporten gegeten hebt. Deze maaltijd zorgt voor de broodnodige energie die je nodig zult hebben. Daarbij zullen jouw spieren ook nog eens bespaard blijven. Afhankelijk van hoe sterk jouw maag is kun je later of eerder eten voordat je gaat sporten. Je wilt natuurlijk niet naar de sportschool gaan met een vol en opgeblazen gevoel. Met een grotere maaltijd adviseer ik de volle 90 minuten te wachten, maar een kleinere maaltijd kun je gerust 30 minuten van tevoren opeten.
 4. Houd je vetinname laag
  Jouw pre-workout maaltijd moet relatief laag in vet zijn (onder de 15 gram). Vet is een macronutrient die de spijsvertering vertraagd. Dit is het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken met een pre-workout maaltijd.
 5. Houd je vezel inname laag
  Vezels zijn zeer belangrijk om op een dagelijkse basis te consumeren, maar het is niet de ideale voedingsbron voordat je gaat sporten. Net als vet vertragen vezels jouw spijsvertering. Dit werkt dus averechts wanneer je de juiste nutriƫnten naar jouw spieren wilt krijgen.
 6. Neem 30 gram eiwitten
  30 gram eiwitten zal jouw systeem met alle essentiĆ«le aminozuren voeden die nodig hebt voor spieropbouw en spierherstel. Wanneer je eiwitten neemt voorafgaand aan het sporten dan zorg je ervoor dat er geen spierafbraak ontstaat.Spieren worden afgebroken in aminozuren, dus wanneer je al aminozuren in je systeem hebt rondzweven zal jouw lichaam denken dat de spieren al afgebroken zijn. Dit kleine truukje kan zorgen voor veel “gains”.

  Klik hier voor het eiwitrijke receptenboek