6 Geniale en makkelijke after-workout maaltijden

0
11732

Na je laatste setje in de sportschool is het tijd om de weg naar het herstel te gaan bewandelen.

Doe dat met deze 6 super maaltijden:

 1. Eiwit pannekoekenHoe maak ik het?: Mix vier eiwitten, een half kopje havermout, een half kopje Hüttenkäse, een achtste kopje bakpoeder en een halve theelepel met vanille extract. Bak dit in een pan op een middel tot lage vuurstand tot het gaat bubbelen en bak de andere kant dan ook nog ongeveer een minuutje. Je kan het aftoppen met wat plakjes banaan of verse besjes.

  De voordelen: Deze pannenkoeken bevatten veel eiwitten zonder dat er veel koolhydraten inzitten. Dit is ideaal voor als je spiermassa wilt behouden terwijl je droog aan het trainen bent.  De trage eiwitten helpen een vaste stroom aan aminozuren te leveren.

  Calorieën: 421 | Eiwitten: 51 gram | Vet: 6 gram | Koolhydraten: 39 gram

 2. Rundvlees en pompoen met marinadeHoe maak ik het?: Om een sterker hongergevoel te stillen kun je dit gerecht eens proberen. Bak een stuk van rundvlees van ongeveer 250 gram en gebruik wat peper en zout om het op smaak te brengen. Kook een hele pompoen (snijd hem eerst in blokjes) voor ongeveer 30 tot 45 minuten tot hij zacht is.Gooi dit samen met het vlees (vlees in blokjes snijden) in een pan en voeg dan 100 gram van jouw favoriete marinara saus.

  De voordelen: Als je hard traint met meer gewicht dan normaal zul je ook meer honger hebben na je workout. De creatine uit dit gerecht zal jouw explosieve energie weer bijvullen en het extra vet van het rundvlees helpt je een vol gevoel te geven. Het zetmeel van de pompoen verteer je langzaam en zorgt dan je niet snel weer honger zult krijgen.

  Calorieën: 628 | Eiwitten: 70 gram | Vet: 18 gram | Koolhydraten: 38 gram

 3. Tonijn en crackersHoe maak ik het?: Pak een blik tonijn en voeg daar een half kopje kruimels van een meergranen cracker aan toe. Voor meer smaak voeg wat peper, mosterd, stukjes augurk en olijfolie toe.

  De voordelen: Dit recept is echt ideaal om snel klaar te maken en mee te nemen als je niet gelijk naar huis gaat na jouw workout. Het is simpel, effectief en goedkoop. De crackers voegen wat koolhydraten toe om jouw insuline niveau te verhogen zodat de nutriënten naar jouw spieren gedreven worden.

  Calorieën: 379 | Eiwitten: 41 gram | Vet: 13 gram | Koolhydraten: 24 gram

 4. HavermoutHoe maak ik het?: Pak een half kopje met havermout en voeg hier 2 scheppen eiwitten poeder aan toe. Voeg daarna wat gedroogd of bevroren fruit erbij en wat amandelen. Doe hier een half kopje water (of magere melk) bij en laat het een nachtje in de koelkast staan.

  De voordelen: Ook dit gerecht is enorm simpel om te maken en werkt geniaal voor mensen die in de ochtend sporten. Havermout en whey zijn de bouwstenen voor iedere sporter, maar smaken vaak niet zo lekker. Door er wat fruit bij te doen en wat amandelen is het toch een stuk lekkerder. Ook deze maaltijd is geweldig voor mensen die meer spiermassa willen zonder dat ze dikker worden.

  Calorieën: 422 | Eiwitten: 31 gram | Vet: 12.5 gram | Koolhydraten: 48 gram

 5. Roerei met groentenHoe maak ik het?: Roer 4 eieren met 2 extra eiwitten door elkaar. Voeg een kopje gemixte groente toe.
  Spinazie, uiten, champignons en paprika’s zijn goede toevoegingen. Als je meer eiwitten wilt dan kun je een kwart kopje magere hamblokjes toevoegen of spekjes. Als je er meer koolhydraten bij wilt dan kun je er een stukje fruit bij pakken.

  De voordelen: Normale gebakken eitjes zijn zo saai, toch? Dit is goed voor je omega-3 vetten, vitamines en mineralen. Deze post workout maaltijd is super omdat er weinig calorieën en koolhydraten inzitten. Er zitten wel genoeg eiwitten in om spiermassa te behouden en het vet zorgt ervoor dat je hongergevoel snel wordt gestild.

  Calorieën: 520 | Eiwitten: 37 gram | Vet: 23 gram | Koolhydraten: 29 gram

 6. Kip met zoete aardappelHoe maak ik het?: Pak een groot stuk kipfilet (250 gram), snij deze in blokjes en gooi deze in een pan met olijf- of kokosolie. Voeg dan een halve kop zoete aardappel toe (blokjes), een halve kop met stukjes appel en voeg kaneel, zout en peper toe voor extra smaak. Je kan ook een grote voorraad maken en deze dan invriezen zodat je er gedurende de week van kan eten.

  De voordelen: Zoete aardappelen bevatten de perfecte bodybuilder koolhydraten die langzaam verwerkt worden in je lichaam zodat je energie niveau hoog blijft en je insuline niveau hoog genoeg is zodat het de spieren voedt, maar niet zo hoog dat het als vet wordt opgeslagen.

  Calorieën: 300 | Eiwitten: 51 gram | Vet: 5 gram | Koolhydraten: 30 gram

  Klik hier voor meer eiwitrijke recepten