10 Bewezen Vet Verbrandende Dranken en Voedsel

0
8342

Als het gaat om af te vallen, is niet ieder voedsel hetzelfde. Sommig eten kan het aantal calorieën dat je verbrandt laten toenemen, je honger stillen of allebei.

Dit kan veroorzaakt worden door eiwitten, vezels en andere zaken die natuurlijk in voedsel voor kunnen komen.

Hieronder vind je 10 vet verbrandende dranken en voedsel:

1. Noten

Desondanks dat dat noten een hoog vetgehalte hebben zijn noten een van de meest gewichtsverlies vriendelijke eten die er bestaat.

Ze zijn laag in koolhydraten, maar hoog in vezels, gezonde vetten en eiwitten.

Door hoe noten zijn gestructureerd krijgen de calorieën in de noten moeilijk toegang tot het lichaam en 10 to 15% wordt niet eens geabsorbeerd.
Noten zijn ook hoog verzadigbaar dus zit je snel vol als je ze eet. Er is zelfs bewijs dat ze je stofwisseling doen versnellen.

Mensen die noten (of pinda’s) eten blijken minder te wegen. Uit onderzoek blijkt dat ze gewichtsverlies tot gevolg kunnen hebben en de taille maat doen verminderen.

Samengevat: Noten en pinda’s zijn een van de meest gewichtsverlies vriendelijke dingen om te eten. Ze geven snel een vol gevoel, versnellen het metabolisme en een significant deel van de calorieën worden niet in het lichaam opgenomen.

2. Kokosnoot olie

Coconut OilDe vetten in kokosnoot olie zijn niet hetzelfde als de meeste andere vetten.

Deze vetten bevatten voornamelijk vetzuren. Dit zijn organische carbonzuren die anders in de lichaam worden omgezet in het lichaam en bepaalde biologische effecten kan hebben.
Een voordeel van kokosnoot olie is dat je eerder vol zult zitten waardoor je minder zult eten. Ook is het bewezen je calorieverbranding te verhogen met 120 calorieën per dag.
Uit onderzoek blijkt dat je niet per se afvalt van kokosnoot olie, maar er is wel bewezen dat de taille maat smaller wordt bij mensen die 2 eetlepels kokosnoot olie per dag eten.

Wat dit betekent is dat het helpt om je buikvet te verbranden, dit is het schadelijke vet dat rondom je organen op kan bouwen.

Samengevat: Kokosnoot olie bevat vetten die je honger kan stillen, je vetverbranding kan stimuleren en kan helpen buikvet te verminderen.

3. Gekookte aardappelen

Aardappelen kunnen je dik maken of je helpen vet te verbranden, afhankelijk van hoe je ze bereid.

Terwijl friet en chips natuurlijk heel slecht zijn, is dit niet waar voor hele normale aardappelen.
Er bestaat een bepaalde schaal die meet hoe snel bepaald voedsel iemand verzadigd.
Witte gekookte aardappelen scoren het hoogste van al het andere voedsel dat is getest.
Wat dit betekent is dat wanneer je meer witte aardappelen eet, je automatisch minder ander voedsel eet.

Als je de gewichtsverlies effecten nog meer wilt stimuleren, laat dan de aardappelen goed afkoelen voordat je ze opeet. Dit verhoogt de inhoud van resistente zetmeel, een vezel die kan helpen om gewicht te verliezen.

Samengevat: Gekookte, witte aardappelen zijn heel effectief om een verzadigd gevoel te krijgen zodat je snel vol zit. Dit zorgt ervoor dat je in totaal minder calorieën zult eten.

4. Koffie

Cup of Coffee And Coffee BeansKoffie is niet zo slecht als dat je soms hoort.

Het is eigenlijk heel gezond en bevat veel antioxidanten.

Er is best een hoop bewijs dat caffeine, het actieve ingredient in koffie, vetbranding kan stimuleren.Het is zelfs zo dat caffeine tijdelijk het metabolisme kan verhogen met 3 tot 11% en tijdelijk vetbranding kan verhogen met 10 tot 29%.

Uit een studie blijkt dat 600 mg caffeine per dag (4 -6 koppen koffie), kan helpen om 79 – 150 extra calorieën te verbranden.

Let op, een tolerantie op deze effecten kan snel opbouwen, dus deze feitjes kunnen niet kloppen voor mensen die iedere dag koffie drinken.

Samengevat: Caffeine, het actieve ingredient in koffie, heeft herhaaldelijk bewezen zowel metabolisme als vetverbranding te verhogen.

5. Vis en Mager Vlees

Wanneer het gaat om gewicht te verliezen, zijn eiwitten de beste nutrienten.

De beste kwaliteit eiwitten kun je vinden in fis en mager vlees.
Een dieet met veel eiwitten heeft bewezen het metabolisme met 80 to 100 calorieën te verhogen. Er is zelfs een studie die beweert dat het zo hoog gaat als 260 calorieën.

Een eiwitrijk dieet zorgt er ook voor dat je minder snel trek krijgt tussendoor en heeft ook bewezen dat het gewicht eraf blijft in de “onderhouds-fase”.Als je gewicht wilt verliezen en het eraf wilt houden, overweeg dan je eiwit inname permanent te verhogen.

Dit kan lastig zijn, maar er zijn dieetboeken waar je genoeg inspiratie uit kan halen.

Samengevat: Vis en mager vlees zijn de beste bronnen voor eiwitten. Het eten van veel eiwitten is heel effectief voor vetverlies.

6. Apple Cider Vinegar

Woman With Short Hair Holding a Bottle of Apple Cider VinegarApple cider vinegar is ontzettend populair in de “natuurlijk gezond” gemeenschappen en heeft meerdere voordelen.

Het kan je bloedsuiker verlagen na een koolhydraatrijk gerecht en het kan positive effecten hebben op je gewicht.
Studies hebben bewezen dat dit azijn samen met een koolhydraatrijk gerecht zo verzadigend kan zijn dat men 200 to 275 calorieën minder eten gedurende de dag.

Samengevat: Apple cider vinegar heeft bewezen honger te stillen wanneer het wordt gebruikt met een koolhydraatrijk recept. Ook kan het gewichtsverlies tot gevolg hebben wanneer het iedere dag gebruikt wordt.

7. Groene Thee

Young Woman Making a Cup of Green TeaGreen tea is nog een gewichtsverlies vriendelijke drank. Net als koffie, bevat het caffeine dat kan helpen vet te verbranden.

Volgens sommige studies kunnen groene thee extracten metabolisme stimuleren met 3 tot 4% en vetverbranding tot 17% verhogen.

Hoewel resultaten van verschillende onderzoeken gemengd zijn word over het algemeen wel aangetoond dat groene thee vetverbranding kan stimuleren, vooral in het gebied van je buik.

Samengevat: Groene thee bevat caffeine en EGCG, deze substanties hebben bewezen metabolisme en vetverbranding te stimuleren.

8. Hete Pepers

Chili PeppersHete pepers, net als de chili peper bevatten een substantie genaamd:  capsaicin.

Vele studies hebben aangetoond dat capsaicin honger kan stillen en metabolisme kan verhogen.
Juist om deze reden is capsaicin een heel populair ingredient voor gewichtsverlies supplementen.
Als je pittig eten niet al te verkeerd vindt dan zou het wat meer hete pepers aan je maaltijden kunnen toevoegen. Dit zal enigszins kunnen helpen vet te verliezen.

Let op: Ook hier kan een tolerantie snel optreden, dus als je vaak pittig eet dan kan deze werking niet voorkomen.

Samengevat:Hete pepers hebben veel capsaicin, welke heeft aangetoond honger te stillen en vetverbranding te verhogen.

9. Water

Veel water drinken kan vele voordelen hebben en is verrassing wekkend effectief om te helpen afvallen.
Een half liter water drinken kan je metabolisme verhogen met 30% voor ongeveer 1 tot anderhalf uur.
Water koud drinken is het allerbeste, omdat je lichaam energie moet kan verbruiken om het water op lichaamstemperatuur te krijgen.
Je kan het beste water drinken voordat je gaat eten.

Samengevat:Water drinken, vooral voordat je gaat eten kan behulpzaam zijn als je gewicht wilt verliezen. Water verhoogt je metabolisme en geeft je sneller een vol gevoel.

10. Hele Eieren

EggHele eieren zijn een van de meest gezonde en voedzame dingen die je kan eten.

Ze worden vaak bekritiseerd omdat ze veel cholesterol bevatten, maar nieuwe studies wijzen uit dat dit heel erg meevalt en zelf een verwaarloosbaar effect heeft.

Er zijn zelf studies die aantonen dat wanneer je eieren eten als ontbijt dit zelfs behulpzaam kan zijn voor vetverlies.
Ook hier geldt weer dat eieren je snel een vol gevoel geven waardoor je over de gehele dag minder calorieën zult eten.